szerda, 22 július 2015 00:00

Iskolánkról

Értékelés:
(15 szavazat)

Budapest XXI. kerületében található a VÁSÁRHELYI PÁL KERESKEDELMI SZAKKÖZÉPISKOLA, amely 1986 ban épült. Könnyen megközelíthető a 151-es autóbusszal.

Az iskola építészeti szempontból is nagyon szép, berendezését, felszereltségét tekintve pedig az ország egyik legkorszerűbb iskolája. Előnye, hogy nagy területen fekszik, hatalmas sportpályája a sportrendezvények, díszudvara a színvonalas iskolai ünnepélyek helyszínéül szolgál. Az oktatás hatékonyságát segíti az esztétikus, barátságos környezet, valamint a modern oktatási eszközök a tantermekben.

Az intézményben folyó oktató-nevelő munka célja: általános műveltséggel és korszerű, konvertálható szakmai ismeretekkel rendelkező, ismereteiket önműveléssel továbbfejleszteni képes fiatalok kibocsátása.

A szakmai képzés fő célja: a piacorientált kereskedelmi szemléletmód kialakítása, a munkaerő piaci tudáselvárásoknak való megfeleltetés. Tanulóink a nyári szakmai gyakorlat és az év közbeni üzemlátogatások és egyéb külső szakmai programok segítségével gyakorlati tapasztalatokat is szereznek az egyébként is gyakorlatorientált képzés közben.

Az iskola egyedi jellemzői:

  • A 9-12. évfolyamon az általános műveltséget megalapozó egységes képzést nyújtunk, valamint szakmai tantárgyakat oktatunk Kereskedelem (XXVI.) ágazatban. A 12. évfolyam végén a tanulók kétszintű érettségi vizsgát tesznek, amelynek része a komplex szakmai érettségi vizsga, ennek megfelelően a tanulók szakmai végzettséget is kapnak. Az itt szerzett érettségi bizonyítvány felsőfokú oktatási intézményekben továbbtanulásra, illetve az iskola szakképző évfolyamain államilag elismert közép- vagy felsőfokú kereskedelmi szakmai képesítések megszerzésére jogosít.
  • Érettségi után két szakmában – Kereskedő és Logisztikai ügyintéző – indítunk 1 éves képzéseket, amelyekre a saját tanulóinkon kívül azok jelentkezhetnek, akik azonos szakmai tantárgyakat tanultak a szakközépiskolában. 54 341 01 Kereskedő és 54 345 01 Logisztikai ügyintéző szakmákban két éves esti képzést is szervezünk. Minden érettségi utáni képzésünk 25 éves korig ingyenes.
  • Iskolánk profiljának megfelelően külön hangsúlyt kap a kommunikatív nyelvoktatás. Emelt óraszámban, heti 5 órában tanítjuk a fő nyelvet (angol vagy német), és a 11. évfolyamtól választható egy másodnyelv is heti 2 vagy 3 órában (angol, német, francia, olasz). Az Erasmus+ pályázat, valamint multimédia nyelvi laboratórium, diákcsere program célnyelvi környezetben, képi- és hanganyagok, a legújabb nyelvkönyvek, idegen nyelvű kiadványok, szótárak, idegen nyelvi levelezési könyvek segítik a tanulókat a sikeres nyelvtanulásban.
  • Kiemelt szerepe van az informatika-oktatásnak is. Informatikai szaktantermeinkben diákjaink korszerű számítógépeken tanulják az informatikát. Iskolánk ECDL vizsga-központként működik, tanulóinknak lehetősége van az Európai Unió által elfogadott egységes Európai Számítógép-használói Jogosítvány megszerzésére.
  • Könyvtárunk több mint 22.000 kötetet számlál: a kötelező olvasmányok, szépirodalmi művek, szótárak, lexikonok, nyelvi és szakmai jellegű irodalom a tanórákra, vizsgákra, versenyekre való felkészülés optimális feltételeit teremtik meg.

Hazai és uniós pályázatokon való sikeres részvételünk kiegészítő forrásokat biztosít pedagógiai céljaink széleskörű megvalósításához, mind a környezettudatos magatartás kialakítása, mind az egész életen át tartó tanulás kompetenciáinak fejlesztése területén.

Megjelent: 16260 alkalommal Utoljára frissítve: szerda, 27 szeptember 2017 13:14

Címünk

Budapesti Gazdasági SZC Vásárhelyi Pál Technikum

1212 Budapest, Széchenyi utca 95.

+36 1 278 30 60

Azonosítók

OM azonosító: 203061/021

Telephely kódja: 001

Írj nekünk!

titkarsag@vasarhelyi.info

Hasznos linkek