Hírek

ÁSZÉV eredményeink

ÁSZÉV eredményeink

Gratulálunk Krizsák Szabolcs 12/a Kereskedő osztályába járó tanulónknak, az Ágazati Szakmai Érettségi Tantárgyak Versenyén (ÁSZÉV) Kereskedelmi ismeretekből elért kiemelkedő eredményért, aki 5.helyezettként jutott be a országos verseny döntőjébe, és szintén a 12/a osztályba tanuló Semsei Dániel diákunknak, aki szintén bejutott a döntőbe, továbbá  a Közúti és légi közlekedési, szállítmányozási és logisztikai ismeretek és Turisztikai ismeretek versenyen indult tanulóinknak, akik kiemelkedően helyt álltak az országos versenyen .

Tájékoztató az első tanítási napról

Tisztelt Szülők!

Kedves Diákok!

Első tanítási nap 2020.szeptember 1 kedd. Az iskolába 8.15-re kell érkezni a diákoknak, 8.25-kor lesz a tanévnyitó ünnepély osztályteremben az iskolarádión keresztül.

Megjelenés: fehér blúz vagy ing és sötét szoknya vagy nadrág.

Az első tanítási napon 3 osztályfőnöki óra keretében tájékoztatás lesz a tanítás és a tanév rendjéről, az iskolai szabályokról, és a tankönyvosztásról. Erre a napra egy füzet és toll szükséges. Tízórait, innivalót mindenki hozzon magával.

Kérjük a tanulókat, hogy az épületbe történő belépéskor fertőtlenítsék a kezüket a kihelyezett kézfertőtlenítővel. Maszkot abban az esetben kell viselni, amikor a 1,5 méteres távolság nem tartható pl. a közösségi terekben, esetleg osztályteremben.

Az épület helyiségeit, berendezési tárgyait folyamatosan fertőtlenítjük.

Az iskola a legbiztonságosabb működére törekszik, és helyi intézkedési tervet dolgoz ki, amit szeptember 1-jén közzéteszünk.

All Stories

Tájékoztató a 2020. tavaszi érettségi vizsgáról

Tájékoztató a 2020. tavaszi érettségi vizsgáról

A 119/2020. (IV. 16.) Kormányrendelet a veszélyhelyzetre való tekintettel módosította az érettségi vizsgát szabályozó 100/1997. (VI. 13.) Kormányrendeletet.

1) Az előrehozott vizsgákra való jelentkezéseket törlik, így az alsóbb évfolyamos, nem végzős tanulók előrehozott érettségit ebben a vizsgaidőszakban nem tudnak tenni, a pótlásukra ősszel és későbbi vizsgaidőszakokban lesz mód.

2) A végzős tanulók kérhetik vizsgajelentkezésük törlését (akár azért, mert nem tudott rendesen felkészülni, akár az egészségügyi kockázatok miatt - úgy dönt, nem teszi le a vizsgát, ezt megteheti) 2020. április 21-ig az itt letölthető nyomtatványon:

https://www.oktatas.hu/kozneveles/erettsegi/2020tavaszi_vizsgaidoszak/vizsgajelentkezes_modositasa

A vizsgázó a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címre küldje el a kérelmet iskolánkba elektronikusan és mellékelje a kitöltött formanyomtatványt.

3) A végzős tanulók módosíthatják jelentkezésüket:

  • Az emelt szintű jelentkezést középszintűre lehet módosítani.
  • A középszintű jelentkezést emelt szintűre lehet módosítani, csak idegen nyelvből.

4) Az érettségi vizsga megkezdésének változatlanul feltétele az 50 óra közösségi szolgálat teljesítése.

5) Csak írásbeli vizsgák lesznek. Kivétel: testnevelés tantárgyból csak szóbeli vizsga.

6) Ha valaki az írásbelin 12-25% közt teljesít, szóbelizhet az adott tárgyból.

7) A vizsgaidőszak első hetében a vizsgák 9 órakor kezdődnek, a többi vizsganapon 8 órakor. A vizsga kezdete előtt 30 perccel meg kell érkezni a vizsga helyszínére.

8) Útközben, az iskola előtt, valamint az iskolában a csoportosulás nem engedélyezett. Maszk viselete lehetséges, de nem kötelező.

 

 

vizsganap:

 

magyar

május 4. hétfő

9.00

matematika

május 5. kedd

9.00

történelem

május 6. szerda

9.00

angol

május 7. csütörtök

9.00

német

május 8. péntek

9.00

kereskedelmi ismeretek

május 14. csütörtök

8.00

turisztikai ismeretek

május 14. csütörtök

8.00

informatika közép

május 15. péntek

8.00

informatika emelt

május 18. hétfő

8.00

 

A kijavított írásbeli dolgozatok megtekintése

május 28-29.

A vizsgadolgozat értékelésére vonatkozó észrevétel benyújtásának határideje (pl. emelt szint esetében)

jún. 2.

Szóbeli vizsgák

jún. 11-16.

Pontosabb beosztás később.

Az érettségi vizsgát érintő változások a továbbiakban is előfordulhatnak.

A tanulók bővebb tájékoztatást az osztályfőnöküktől kapnak.

Koronavírus tájékoztatás

Koronavírus tájékoztatás

Tisztelt Szülők!

Kedves Diákok!

Tájékoztatom Önöket, hogy a Miniszerelnök Úr bejelentését követően iskolánk a jövő héten a tanévet digitális formában folytatja.

A kormányfő tájékoztatójában elhangzott, hogy március 16-ától, hétfőtől a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket. A tanulók nem mehetnek az iskolába, a tanároknak folytatni kell az oktatást új online tanítási módszerrel. A tanulók online, távoktatás formában részesülnek az oktatásban, tankötelezettségüket ilyen módon teljesítik. A jövő héten kialakított protokoll szerint kezdjük az új tanítási, tanulási és számonkérési formákat. A tanulóktól továbbra is kérjük a jelenlétet és a munkát, tevékenységet digitális otthoni osztályterem formában. Erről a héten több osztályban beszéltünk. A tantárgyi tananyagok feldolgozását és elsajátítását olyan ütemezésben igyekszünk összeállítani, hogy a diákok otthon is önállóan tudják teljesíteni. Fontos, hogy a koronavírus járvány miatt kialakult helyzetben, ahhoz alkalmazkodva új munkaformával tudjuk folytatni a tanévet az eredeti ütemezés szerint.

Az iskolai programok, kirándulások, Határtalanul, ERASMUS+, Külföldi Nyelvtanulási Program felfüggesztésre kerültek, átütemezzük az utazásokat.

Felmerült a kérdés, hogy a véletlenül iskolában felejtett tankönyvekért, füzetekért bejöhetnek-e hétfőn a diákok? Jelenlegi válaszom hétfőn még ne, keddre kialakítunk egy eljárásrendet, hogy mikor és milyen formában juthatnak a tanulók a bent felejtett taneszközökhöz, melynek a szigorú betartását mindenkitől kérem.

Mindenki érdeke, hogy megőrizzük egészségünket és jól szervezett, hatékonyan új tanulási formákkal a tanulók tudják tanulmányaikat folytatni és tanév végén befejezni. Ehhez a tanulók részéről nagy önállóságra, fegyelmezettségre és együttműködésre lesz szükség. A Szülőket kérem, hogy nagyon figyeljenek oda gyermekeikre, ne csellengjenek, otthon kell maradniuk, csak indokolt esetben mehetnek el otthonról, pl. bevásárolni, ügyet intézni, orvoshoz. Koncentráljanak az otthoni tanulásra. Este beszélgessenek, hogy milyen feladatokat végeztek, hogyan telt a napjuk.

Folyamatosan tájékoztatjuk Önöket és Tanítványainkat a tennivalókról, követelményekről az E-Krétán és honlapunkon keresztül.

Jó egészséget kívánok Mindenkinek!

Üdvözlettel, Vásár Szilvia igazgató

Kérdések-válaszok a szakképzésben dolgozók jogállásával és bérezésével kapcsolatban

Kérdések-válaszok a szakképzésben dolgozók jogállásával és bérezésével kapcsolatban

Pontosan kik kerülnek jövőre a munka törvénykönyve hatálya alá?

A szakképző intézményben közismereti oktatási feladatokat, az ágazati alapoktatási és a szakirányú oktatási feladatokat ellátó valamennyi oktató, valamint minden más dolgozó.

Címünk

Budapesti Gazdasági SZC Vásárhelyi Pál Technikum

1212 Budapest, Széchenyi utca 95.

+36 1 278 30 60

Azonosítók

OM azonosító: 203061/021

Telephely kódja: 001

Írj nekünk!

titkarsag@vasarhelyi.info

Hasznos linkek