Iskolánkról

Iskolánkról

Budapest XXI. kerületében található a Budapesti Gazdasági SZC Vásárhelyi Pál Technikum, amely 1986 ban épült. Könnyen megközelíthető a 151-es autóbusszal.

Az iskola építészeti szempontból is nagyon szép, berendezését, felszereltségét tekintve pedig korszerű. Előnye, hogy nagy területen fekszik, hatalmas sportpályája a sportrendezvények, díszudvara a színvonalas iskolai ünnepélyek helyszínéül szolgál. Az oktatás hatékonyságát segíti az esztétikus, barátságos környezet, valamint a modern oktatási eszközök a tantermekben.

Az iskolánkban folyó képzések a piaci versenyképességnek megfelelő lehetőségeket kínálnak diákjaink számára:

  • ágazati szintű, széleskörű alaptudást és szakirnyú oktatást biztosítanak,
  • ösztöndíj, duális képzés,
  • ötéves képzés végén érettségit és technikusi szintű szakképesítést, két végzettséget nyújtó technikum.

Vonzó környezet, digitális oktatási tartalmak, idegennyelv-tanulás.

Karrier-lehetőség

  • szakirányú munkába állás, biztos egzisztencia
  • a technikumból a szakmai vizsga eredménye alapján egyenes út a szakirányú felsőoktatásba.

Tanulóink a nyári szakmai gyakorlat és az év közbeni üzemlátogatások és egyéb külső szakmai programok segítségével gyakorlati tapasztalatokat is szereznek az egyébként is gyakorlatorientált képzés közben.

Képzéseink

Kereskedő és webáruházi technikus

Kereskedelem ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. A kereskedő és webáruházi technikus szakma új távlatokat nyit a kereskedelem területén. A szakképzett technikus az általános kereskedelmi folyamatok megismerése mellett alapos tudással rendelkezik a marketing, az online értékesítés és a webáruházak működésével kapcsolatosan.

Azoknak ajánljuk, akik nyitottak a kereskedelem új formáira és az online világ szerelmesei.

vasarhelyi rolunk pic 01

Logisztikai technikus

Közlekedés és szállítmányozás ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.

A logisztikai technikus feladata a logisztikai tevékenységek tervezése, lebonyolítása, a logisztikai rendszerrel kapcsolatos vezetői munka támogatása, valamint a szállítmányozási tevékenységgel kapcsolatban az áru továbbításához legalkalmasabb fuvarozási mód kiválasztása, a szerződés megkötése, szükség szerint az útvonal megtervezése. Összehangolja az összetett fuvarozási tevékenységet és ellátja a szállítás során felmerülő raktározási, kezelési feladatokat is.

Ajánlott minden fiatal számára, akit érdekel a szállítmányozással kapcsolatos szervezőmunka, a logisztikai tervezés, szem előtt tartva az eredményességet és a hatékonyságot.

vasarhelyi rolunk pic 02

Turisztikai technikus

Turizmus-vendéglátás ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.

Idegenforgalmi szakember, aki turisztikai vállalkozásokban végez szervezési, értékesítési, ügyintézői és információs munkát, miközben magas szinten kommunikál a vendégekkel, a partnerekkel, valamint a munkatársakkal.

Ajánlott azok számára, akik életpályájukat a turizmus, vendéglátás területén képzelik el, szívesen mutatják be Magyarországot és a nagyvilágot az érdeklődőknek magyar és idegen nyelven.

vasarhelyi rolunk pic 03

Az iskola egyedi jellemzői:

  • Iskolánk profiljának megfelelően nagy hangsúlyt kap a kommunikatív nyelvoktatás. Tanítványaink két idegennyelvet tanulnak (angol, német, francia). Az Erasmus+ pályázat, valamint multimédia nyelvi laboratórium, diákcsere program célnyelvi környezetben, képi- és hanganyagok, a legújabb nyelvkönyvek, idegen nyelvű kiadványok, szótárak, idegen nyelvi levelezési könyvek segítik a tanulókat a sikeres nyelvtanulásban.
  • Kiemelt szerepe van a digitális-oktatásnak is. Informatikai szaktantermeinkben diákjaink korszerű számítógépeken tanulják az informatikát szakmai tantárgyak keretében. Iskolánk ECDL vizsga-központként működik, tanulóinknak lehetősége van az Európai Unió által elfogadott egységes Európai Számítógép-használói Jogosítvány megszerzésére.
  • Könyvtárunk több mint 22.000 kötetet számlál: a kötelező olvasmányok, szépirodalmi művek, szótárak, lexikonok, nyelvi és szakmai jellegű irodalom a tanórákra, vizsgákra, versenyekre való felkészülés optimális feltételeit teremtik meg.

Hazai és uniós pályázatokon való sikeres részvételünk kiegészítő forrásokat biztosít pedagógiai céljaink széleskörű megvalósításához, mind a környezettudatos magatartás kialakítása, mind az egész életen át tartó tanulás kompetenciáinak fejlesztése területén.

Címünk

Budapesti Gazdasági SZC Vásárhelyi Pál Technikum

1212 Budapest, Széchenyi utca 95.

+36 1 278 30 60

Azonosítók

OM azonosító: 203061/021

Telephely kódja: 001

Írj nekünk!

titkarsag@vasarhelyi.info

Hasznos linkek