Tudnivalók az iskolai közösségi szolgálattal kapcsolatban

Tudnivalók az iskolai közösségi szolgálattal kapcsolatban

Az iskolai közösségi szolgálat: szociális, környezetvédelmi, a tanuló helyi közösségének javát szolgáló, szervezett keretek között folytatott, anyagi érdektől független, egyéni vagy csoportos tevékenység és annak pedagógiai feldolgozása.

Az ötven óra közösségi szolgálat elvégzése az érettségi vizsgák megkezdésének feltétele. Ezért javasoljuk, hogy 11. év végéig igyekezzenek tanulóink teljesíteni ezt a követelményt.

Az alábbi területeken végezhető közösségi szolgálat:

  1. egészségügyi,
  2. szociális és jótékonysági,
  3. oktatási,
  4. kulturális és közösségi,
  5. környezet- és természetvédelemi,
  6. katasztrófavédelmi,
  7. óvodás korú, sajátos nevelési igényű gyermekekkel, tanulókkal, az idős emberekkel közös sport- és szabadidős tevékenység
  8. egyes rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerveknél bűn- és baleset-megelőzési

területen folytatható tevékenység

Az iskola igyekszik gondoskodni fogadó intézményi partnerről, és egész tanévben kínál a tanulóknak lehetőségeket, de egyénileg is lehet fogadószervezetet keresni. Ami fontos, hogy csak állami, önkormányzati, civil és egyházi nonprofit szervezeteknél végezhető önkéntes tevékenység. Az iskola a fogadó szervezetekkel együttműködési megállapodást köt, ezért minden esetben jelezni kell az osztályfőnöknek az igényeket, és a közösségi szolgálat csak az iskola jóváhagyása után kezdhető meg.

A diákok közösségi szolgálatos naplójukban vezetik tevékenységüket, amit az ötven óra megszerzése után az osztályfőnöküknek adnak le egy fogalmazás kíséretében. A teljesített órák csak ezzel a naplóval igazolhatóak, ezért fontos annak gondos megőrzése.

Tanítási napon legfeljebb háromórás, tanítási napon kívül legfeljebb ötórás időkeretben végezhető a segítő tevékenység (egy óra 60 percet jelent, és a helyszínre történő utazás ideje nem számít bele a teljesítésbe).

Bármilyen közösségi szolgálatos kérdéssel kapcsolatban készséggel áll rendelkezésükre Deli Katalin tanárnő a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Címünk

Budapesti Gazdasági SZC Vásárhelyi Pál Technikum

1212 Budapest, Széchenyi utca 95.

+36 1 278 30 60

Azonosítók

OM azonosító: 203061/021

Telephely kódja: 001

Írj nekünk!

titkarsag@vasarhelyi.info

Hasznos linkek