Szovátai diákok iskolánkban

Szovátai diákok iskolánkban

2019. április 10-én a Határtalanul! program keretében az erdélyi Szovátáról, a Domokos Kázmér Iskolacsoporttól érkeztek hozzánk diákok.

A 28 fős küldöttséget - 25 diákot és 3 kísérő tanár kollégát - uzsonnával fogadtuk a könyvtárban, ahol a tanulóinkkal egy ismerkedős játékot játszottak. A rövid bemutatkozást követően megmutattuk nekik iskolánkat. A napot a szálláshely felkeresésével és az a vacsorázóhelyre való közös sétával zártuk.

Image

A csütörtöki napon (április 11-én) a Boráros térről indult a városfelfedező sétánk, melynek első állomása a Budapesti Vásárcsarnok volt, ahol 1 órát töltöttünk el a Vásárcsarnok történetének megismerésével és a kínálat felfedezésével. Sétánk második állomásaként a Corvinus Egyetemet látogattuk meg, ahol Igazság Arnold, a BCE kommunikációs igazgatója tartott számunkra egy rövid ismertetőt. Megtekinthettük az egyetemtörténeti kiállítást is, és egy előadóterembe is beülhettünk. A séta zárásaként a költészet napja alkalmából Ady Endre A föl-földobott kő című versét szavaltuk el együtt. A harmadik állomás a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum tudatos reklámfogyasztás témájú múzeumpedagógiai foglalkozása volt. A nap következő programjaként a Kossuth teret és a Budapesti Gazdasági Egyetemet kerestük fel. A záró program a szovátaiak kérésére a Westend City Centerben való vásárlás és mozi volt.


Image

A pénteki napon (április 12-én) a Vásárhelyiben együtt dolgoztak tanulóink a XXI., a XX., a XXIII., valamint a IX. kerület látnivalóinak összegyűjtésén. Pihenésül a diákok felkeresték a tornatermet, ahol röplabdáztak, fociztak, kidobósoztak. A közös ebédet a csepeli Daru-domb felkeresésével és a Kis-Duna megtekintésével mozogtuk le.

Image

Szombaton (április13-án) Pákozdon meglátogattuk Miskahuszár szobrát, Székesfehérváron a Bory-várat, Tihanyban az Őrtoronykilátót.

Image

Köszönjük az erdélyi partneriskolának az aktív részvételt!

Találkozunk május 22-én Szovátán!

Címünk

Budapesti Gazdasági SZC Vásárhelyi Pál Technikum

1212 Budapest, Széchenyi utca 95.

+36 1 278 30 60

Azonosítók

OM azonosító: 203061/021

Telephely kódja: 001

Írj nekünk!

titkarsag@vasarhelyi.info

Hasznos linkek