Kovács Endre az Executive Training Institute Malta kurzuson

Kovács Endre az Executive Training Institute Malta kurzuson

2021. október 04-15. között az Erasmus+ program keretében, a máltai ETI cég szervezésében vettem rész a Executive Training Institute Malta elnevezésű kurzuson, Máltán, Saint Julian városrészben.

Nagy várakozással és izgalommal indultam el Máltára. Úgy gondoltam, hogy hasznosítható lesz  a munkám során. A képzés által kínált lehetőség mellett természetesen vonzóvá tette az részvételt a kivételesen gyönyörű helyszín, amiről azelőtt sokat hallottam, de ahol előtte még sohasem jártam. Nagyon szeretek utazni, Málta, annak sokszínűsége különösen közel áll hozzám, így kivételes alkalom nyílt a tanfolyam által arra is, hogy egy újabb csodálatos szigetet ismerhessek meg. A részvételt motiválta továbbá annak a lehetősége, hogy más európai országok hasonló profilú szakképző intézményeiből érkezett tanárokkal fogok majd tudni megismerkedni, velük tapasztalatot cserélni, ezáltal ismereteimet bővíteni, látókörömet szélesíteni, az idegen nyelvet gyakorolni.

A kurzus hétfőn kezdődött, már pénteken a helyszínre értünk, volt tehát időm akklimatizálódni, bejárni a közvetlen környéket.

A kurzus az ETI nyelvi képző intézményben került megrendezésre. A csoportok sajnos nem voltak annyira változatos összetételűek. Mindenki Lengyelországból jött.

Kiérkezésem és a szállás elfoglalása zökkenőmentesen történt. Hétfőn reggel közös köszöntés után csoportokra bontottak bennünket. Én a pre-intermediate szintű csoportba kerültem. A tanárnő nem igényelte a személyes bemutatkozást a nevünk és foglalkozásunkon kívül. Pár nap után sajnálattal kellett tudomásul vennem, hogy a csoport szintje túl magas nekem, ezért a 2. héten A1 szintű csoportba kértem át magam. Sandra koordinátor nagyon készséges volt, és segített mindenben. A második héten már sikerélmények is értek, ami szerintem fontos egy nyelvtanulásban. A tanárnő nagyon támogató volt. Sokat beszéltünk és számos feladatokat oldottunk meg.

20211004KovacsEndre beszamolo01

A feladatok megoldása nagy részben csoportmunkával történt. A csoportban 8-an voltunk. Csak lengyel kollégákkal. Kedvesek és segítőkészek voltak.
20211004KovacsEndre beszamolo02
Elérhetőséget is cseréltünk a tanfolyam végén.

20211004KovacsEndre beszamolo03

 

A második héten szombaton az ETI által szervezett GOZO szigetre kirándultunk. Az egész szigetet bejártuk. Az Idegenvezető nagyon felkészült volt, sok érdekességet mondott a helyszínekről.
20211004KovacsEndre beszamolo04

 

Összefoglalva a tapasztalataimat elmondhatom, hogy meg voltam elégedve az ETI által nyújtott tanfolyammal. De sokkal felkészültebbnek kell lenni. Több szókincscsel, hogy tényleg szerves részese legyek a tanfolyami óráknak.

Kovács Endre

 

Címünk

Budapesti Gazdasági SZC Vásárhelyi Pál Technikum

1212 Budapest, Széchenyi utca 95.

+36 1 278 30 60

Azonosítók

OM azonosító: 203061/021

Telephely kódja: 001

Írj nekünk!

titkarsag@vasarhelyi.info

Hasznos linkek