OM azonosító: 203061 | Telephely kódja: 021

A Határtalanul! projektben iskolánk 11.A és 11.B osztályos tanulói közül 25-en vesznek részt. A projekt szervezői és koordinátorai: Csiszár-Zsivnovszki Mónika a 11.A, és Deli Katalin a 11.B osztály osztályfőnökei.

Previous Next

FB IMG 1548699105866A Turizmus határok nélkül 2018-2019-es Határtalanul! projektben a szovátai Domokos Kázmér Óvoda, Gimnázium és Szakközépiskola diákjai 2019. április 10-én érkeznek hozzánk.

Az április 14-ig tartó látogatásuk során ellátogatunk a Corvinus Egyetemre, a Budapesti Gazdasági Egyetemre, múzeumpedagógia foglalkozás során tudatos vásárlóvá válunk, és a Vásárcsarnokban ismerkedünk a főváros élelmiszer kínálatával. A Tihany felé tartó utunk során megállunk a Bory-várnál, valamint Miska huszár szobránál is. Tihanyban a levendula mező, valamint az Apátság mellett kipróbáljuk majd a visszhangot is. Reméljük, hogy a közös kirándulás méltó befejezése lesz a balatoni bobpálya kipróbálása is!

Iskolánkban közösen elkészítjük a 14-18 éves korosztálynak szóló turisztikai kiadványunkat, majd focizunk és röplabdázunk is egyet. 

A képeken a szovátai iskola diákjai láthatóak osztályfőnökük, Kincses Enikő társaságában.

 

kormany tamogatas

Iskolánk 2018 áprilisában pályázatot nyújtott be „Turizmus határok nélkül 2018-2019” címmel a Határtalanul! programra, melyben Erdély területén megvalósuló szakmai programra kértünk közel 3.000.000 Ft támogatási összeget.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Határtalanul program osztálya 2018 decemberében értesítette a Vásárhelyit arról, hogy iskolánk 11.A és 11.B osztályos tanulói, - összesen 25-en - Erdélybe, Szovátára látogathatnak el májusban, áprilisban pedig Budapesten ismerkednek meg a határon túli magyar fiatalokkal tanulóink. Amennyiben bővebben kíván tájékozódni a nyertes pályázatokról, az alábbi linken megteheti ezt: http://bgazrt.hu/tamogatasok/hazai_tamogatasok/hatartalanul_program/hatartalanul_program_2018_evi_dontesi_listak/

A pályázatban azt vállaltuk, hogy mind a budapesti BGSZC Vásárhelyi Pál Kereskedelmi Szakgimnázium, mind a szovátai Domokos Kázmér Líceum környezetében felkutatjuk a 14-18 éves, középiskolás korosztály számára elérhető turisztikai, vendéglátóipari és kereskedelmi lehetőségeket.

Amennyiben a többet szeretne tudni a Határtalanul! programról, kattintson a következő linkre: http://www.emet.gov.hu/felhivasok/hat_18_02_hatartalanul_program/