Nyomtatás
szerda, 20 október 2010 11:54

2010 szeptember cserekapcsolat

Értékelés:
(0 szavazat)

A Vásárhelyi Pál Kereskedelmi Szakközépiskola 15 éves partner­kapcsolata tovább folytatódik. 2010 tavaszán a Remscheid városában működő Berufskolleg Wirtschaft und Verwaltung szakképző iskola diákcsoportja és a csepeli iskola tanulói egy újabb projektet kezdtek el. Témánk: Európa kulturális fővárosai. A diákok kérdőívet állítottak össze, amiben arra voltak kíváncsiak, vajon az utca embere tud-e erről a kitüntető címről, szerinte hoz-e hasznot a városnak vagy az országnak, ellátogat-e valamelyik rendezvényre. A csoport Pécs nevezetességeit is megtekintette. A kapott adatokat feldolgoztuk és rövid prezentációt készítettünk.

Remscheid városa a Ruhr-vidék közelében fekszik, tehát természetes volt, hogy ősszel folytatjuk a munkát. 2010. szeptember 28. és október 7. közt 11 fős diákcsoport utazott Németországba. A kérdőív német változatával jártunk be néhány észak-rajna-vesztfáliai várost: Kölnt, Essent, Oberhausent. Ezután következett a magyarországi és a németországi adatok összehasonlítása, a prezentáció elkészítése.

Egy ilyen projektmunka során a magyar és német tanulóknak együtt kell dolgozniuk, meg kell érteniük egymást, így különösen fejlődik a magyar tanulók német nyelvi ismerete, a kommunikációs készségek.

A diákok nehéz szívvel vettek egymástól búcsút, és alig várják, hogy német barátaink tavasszal meglátogassanak minket.

 

Medveczki Katalin

némettanár

Megjelent: 6418 alkalommal