kedd, 16 június 2009 11:26

Az utolsó szakmai vizsga

Értékelés:
(0 szavazat)

A szakmai képzések átalakítása miatt az idei 2008/2009-es tanévben vizsgáztak nálunk utoljára szakmai évfolyamra járók.

Ez a vizsga sok szempontból az első is volt egyben. Hiszen az első kétéves logisztikai ügyintéző képzés volt, az első volt, ahol hat modulból kellett vizsgázniuk, ahol egyetlen napon öt modulból kellett megírniuk a gyakorlati vizsgafeladatokat. Azt hiszem, nem túlzok, ha azt mondom, hogy iszonyúan, embertelenül nehéz dolguk volt. Hiába érettségizettek, hiába 20-22 évesek, sose volt még ilyen megpróbáltatásban részük. A legnehezebb akkor volt nekik, amikor magyar írásbelit írták, de az is csak 4 óra volt és egyetlen tantárgyra kellett koncentrálniuk. Itt és most öt modulból írtak, reggel 8-tól, délután fél 4-ig, volt üzleti adminisztráció, áruterítés, logisztikai ügyintéző, anyagbeszerző és veszélyes áru rész.
A rákövetkező napon pedig kezdődtek a szóbeli vizsgák. Aki nem nálunk érettségizett, annak még a „Marketing és PR alapismeretek” című modulból is vizsgáznia kellett.Nekik kb. 210 tételből kellett készülniük. A többieknek „csak” 190-et kellett tudni.
Az utolsó szakmai vizsgák végső eredményei –azt gondolom- méltóak iskolánkhoz. A 34 vizsgázóból 12 jeles végső eredmény született. Ez az eredmény a hat modul súlyozott eredményeiből született és öt modulban a gyakorlati és szóbeli vizsgafeladatok súlyozása is különböző volt. Tehát maga a százalékos végeredmény, majd abból az érdemjegy kiszámítása sem volt egyszerű, mindenesetre az eredmények magukért beszélnek.
A vizsgázók több mint egyharmada jelest kapott!
Nagyon büszke vagyok rájuk, mint osztályfőnökük és szaktanárjuk, innen is sok szeretettel gratulálok Nekik, remélem, az életben is hasznát veszik ennek a sok ismeretnek, amit itt és most megszereztek.

Szép nyarat Mindenkinek!
Máthé Olga
Megjelent: 21425 alkalommal Utoljára frissítve: csütörtök, 18 február 2010 19:47

Címünk

Budapesti Gazdasági SZC Vásárhelyi Pál Technikum

1212 Budapest, Széchenyi utca 95.

+36 1 278 30 60

Azonosítók

OM azonosító: 203061/021

Telephely kódja: 001

Írj nekünk!

titkarsag@vasarhelyi.info

Hasznos linkek