szerda, 18 január 2012 11:22

Értékelés

Értékelés:
(0 szavazat)

Vendégek Remscheidból

Idén Júniusban is sikeres projektmunkán vettünk részt a Németországból érkező partneriskolánk tanulóival. Tizenkét német diák és kísérőtanáraik érkezését mát nagyon várták tanulóink, akik hónapok óta lelkesen készültek az ismételt találkozásra.
Hosszas egyeztetések után sikerült a projektmunka témájában is megegyeznünk. Az ötletet a japán atomkatasztrófa és annak sajnálatos következménye adta. Programunkat is enne keretében szerveztük. Volt benne munka és szórakozás is. A projektmunka előkészítése a már megszokott módon történt, kérdőíveket állítottak össze a tanulók magyar és német nyelven is. Az utca emberét megállítva végeztek közvéleménykutatást, majd feldolgozták a kérdőíveket. Az tavaszi közös munkánk címe „Megújjuló energiaforrások és az atomenergia”. Ennek keretében lehetőségünk volt a paksi atomerőmű meglátogatására is. A kérdőívek kitöltésén kívül interjút is készítettek a tanulók az ottani vezetőnkkel, majd Balatonfüreden a járókelőkkel. Minderről hangfelvétel is készült. A munkának ezen része folytatódni fog ősszel Németországban is, mert ezzel kapcsolatosan ott is felvételek készítésére fog sor kerülni. A végső cél, az elkészített interjúk rádióadásba kerülése.
Pakson kívül jártunk még a Balatonnál, Gödöllőn, Székesfehérváron is. A közös programokon kívül iskolánk tanulói is szerveztek vendégeinknek szabadidős programokat, így az idegen nyelv tanulásának fontosságát saját tapasztalatukon megismerhették.
Pakson kívül jártunk a Balatonnál, Székesfehérváron, Gödöllőn és Martonvásáron is.
Új barátságok kötődtek, a régiek pedig elmélyültek. Már most folyik az őszi cserelátogatás szervezése, amire már 10 diákunk jelentkezett.

Budapest, 2011. június 23.                Simons Nóra
                              (német szakos nyelvtanár)

Megjelent: 21611 alkalommal
Tovább a kategóriában: Projekt munka »

Címünk

Budapesti Gazdasági SZC Vásárhelyi Pál Technikum

1212 Budapest, Széchenyi utca 95.

+36 1 278 30 60

Azonosítók

OM azonosító: 203061/021

Telephely kódja: 001

Írj nekünk!

titkarsag@vasarhelyi.info

Hasznos linkek